zaterdag 2 februari 2008

Wide Body, op z"n frans...



Deze Renault Megane Coupe krijgt een lekker brede uitstraling door montage van een wide-body-kit.
Leuk, nu is duidelijk zichtbaar hoeveel breder een auto kan worden door montage van een body-kit.
Duidelijk zichtbaar is ook dat de velgen nu wel heel erg naar binnen lijken te vallen, in de originele set-up niet zichtbaar, maar door montage van zón 10 cm extra scherm valt het nu wel heel erg op.
Iets om over na te denken als je voor een wide-body-kit gaat, velgen moeten mee verbreed worden anders ziet het er echt niet uit....tenminste dat is onze mening
De velgrand naar buiten brengen kan op een aantal manieren, de simpelste oplossing is door montage van spacers tussen trommel/remschijf en wiel, nadeel daarvan is dat je ook een set nieuwe wielbouten (en sloten) moet aanschaffen moet kopen.
Persoonlijk zijn we niet zo gecharmeerd van deze oplossing, het gaat wel maar het is het net niet...je hebt immers de ruimte nu om brede sloffen te herbergen, gebruik die ruimte !
Bij gebruik van spacers verleg je eigenlijk de velg naar buiten toe, van de zijkant gezien zal het best okee lijken, kijk je vanachter dan zie dat je een veel bredere band had kunnen gebruiken.
De beste oplossing is een set velgen aan te schaffen met een andere ET-waarde (ET staat voor Einpress Tiefe, ook offset genaamd) en bepaalt hoeveel een velg naar binnen of buiten komt, een vuistregel hiervoor is dat hoe hoger het ET-getal hoe verder de velg naar binnen komt.
Voorbeeldje, je hebt velgen met een ET van 38, monteer je velgen met een ET van 42 komt de velg 4 mm meer naar binnen.
Monteren van velgen met een andere ET waarde heeft altijd de voorkeur over monteren van spacers, met gebruik van spacers "verleng" je eigenlijk het bevestigingspunt ten opzichte van het vlak waarop het velgbed zich bevindt, door die verlenging krijg je een langere hefboom en zullen er grotere krachten op je bevestigingspunten optreden, montage van een velg met correcte ET waarde verminderd dit effect.
En je kan, in de meeste gevallen je originele wielbouten en sloten blijven gebruiken.
Wij helpen je graag bij het zoeken naar een geschikte velg, passend bij je wide-body.

Geen opmerkingen: