zaterdag 19 april 2008

Old Skool Chopper

Onze fotograaf is al een tijdje bezig aan zijn eigen project.
Een wat oudere Yamaha XS 650 word gaandeweg getransformeerd tot OldSkool Chopper, helemaal in 70-er jaren stijl.
Bij die stijl hoort ook een bepaalde kleurstelling, vele uren zijn gemaakt om tot het gewenste resultaat te komen.
De uitdaging hier was om de stijl zuiver te houden maar er toch een moderne draai aan te geven, wij denken dat dat prima gelukt is !

Tiki-shifter, hiermee word straks geschakeld

Apehanger stuur, gaskabel loopt door het stuur voor een "cleanere"look
21 inch voorwiel met band uit de jaren 70, trommelrem, geen moderne grote schijven en dubbelzuiger-remklauwen, alles om die bepaalde look te behouden.

Alles word met House of Kolor producten gespoten.
Na gladmaken van het frame door plamuren, vertinnen en heel wat laagjes spuitplamuur en nog meer uurtjes schuurwerk is begonnen met een witte basislaag.
Hierover een goudkleurige MetaJuls basecoat gevolgd door wat lagen Organic Green, tussendoor groene flakes, blanke lak, de allernieuwste Metajuls met Prism Effect (een lak waarin rainbow flakes verwerkt zitten, heel gaaf spul geeft een heel fraai effect, is niet te beschrijven, moet je gewoon eens komen bekijken)
Het hele frame heeft vervolgens een aantal lagen blanke lak gekregen voor een diepe glans.

Detail van het frame, in TL licht is het effect vrijwel niet zichtbaar, in zonlicht daarintegen......

In opbouw, coole chopper (zonder achtervering!) volgende week beginnen we aan de tank en spatbord, uiteraard goed passend bij het concept.

Neem gerust een kijkje op de site van onze fotograaf (hij verzorgt overigens ook deze Blog waar wekelijks heel wat uurtjes werk in gaan zitten) voor meer foto's van choppers en oudere auto's die binnen de categorie "Old Skool" vallen.
www.limpeiven.com

Geen opmerkingen: